Baby boy

Baby boy

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Προσοχή στα παιδικά τραγούδια.

Το κρυφό νόημα πίσω από τα αθώα παιδικά τραγουδάκια!!!

Σήμερα το πρωί αποφάσισα να ακούσω διάφορα ελληνικά παιδικά τραγούδια, τρομαγμένη και με αίσθημα αγανάκτησης (να σημειώσω πως μου έγιναν κροσια τα νεύρα) έκλεισα αμέσως την μουσική και αποφάσισα να σας ενημερώσω για την ανακάλυψή μου.

Τα αθώα τραγούδια που κάθε γονιός, παππούς, γιαγια και ολο το σόι γενικά, τραγουδάει στα παιδιά,  περνάνε μηνύματα που όχι μόνο για παιδιά δεν είναι αλλά δεν σας κρύβω πως σε κανα δύο ανατρίχιασα!

Ας μιλήσω όμως συγκεκριμένα γιατί έπιασα την πάρλα πάλι...
Σας παραθέτω μια λίστα με τα 4 πιο γνωστάω τραγούδια για να σας κάνω ξεκάθαρο τι εννοώ.

1. Αχ κουνελάκι. 
Ποιο παιδάκι δεν το έχει ακούσει;  Ποιο παιδάκι δεν το τραγουδα; Έχετε ακούσει ποτέ τι λέει πραγματικά αυτό το τραγούδι;  Μιλάει για ενα μικρο ζωάκι που επειδή έκανε μια "σκανδαλια" του ασκείται βία ή η απειλεί της βίας!  Το παιδί λαμβάνει το μήνυμα ότι εάν κάνει κατι που δεν πρέπει ο γονιός ή ο οποιοσδήποτε ανώτερος θα το χτυπήσει! 
2. Το κοκορακι.
Ακόμα πιο γνωστό παιδικό τραγούδι. Μέσα από το τραγούδι αυτό περνάμε στα παιδιά το μήνυμα ότι τα ζώα είναι "κτήμα" μας! Τα αγοράζουμε και τα πουλάμε!  Όχι! Τα ζώα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά να τα αγαπούν, δεν είναι αντικείμενα προς πώληση και ποσο μαλλον στα παζάρια! 
3. Η μικρή Ελένη. 
Η πρώτη γνήσια μορφή του μπουλινγκ! Ενα κοριτσάκι κάθεται μόνο του κλαίγοντας επειδή τα άλλα παιδάκια δεν το παίζουν!  Απαράδεκτο απλά! 
4. Ήταν ένα μικρό καράβι. 
Το μοναδικό που πραγματικά μου σηκώθηκε η πέτσα!!! Ανθρωποφαγια;;; Είναι πότε δυνατών να υπάρχει παιδικό τραγούδι που να αναφέρει "ποιος θα φαγωθεί" ;;; Δεν γράφω αλλα γιαυτο! Οι στίχοι μιλούν απο μόνοι τους!  

Γονείς,  παππούδες, γιαγιάδες προσέχετε τι μηνύματα περνάτε στα παιδιά!  Η παιδική ηλικία είναι η πιο κρίσιμη στην ζωη καθε ανθρώπου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου